Savon de Marseille

Ik hou van zeepjes. Een collega-vriendin van mij weet dat gelukkig en niet geheel toevallig. Daarom neemt ze ieder jaar als ze met hun camper op hun vaste plek in het zuiden van Frankrijk staan zeepjes voor me mee. Ieder jaar krijg ik ze als kado voor mijn verjaardag overhandigd. En ieder jaar word ik er zo blij van, van de kleuren en geuren en de lieve geste. En dan zijn er nog de namen: Lavande, Menthe, Pastis, Agrumes, Fleur d’Oranger, Cannelle Orange, Chevrefeuille… aaaah, wat een verademing en wat een luxe na al dat Dove. Een stukje vakantie, zon, Zuid-Frankrijk. En het weten dat er iemand aan me dacht. Dit jaar ben ik begonnen met de ‘rode vruchten’ omdat ik de kleur zo onweerstaanbaar vond. Heerlijke frambozengeur op mijn huid.
Dank je, lieve vriendin.

3 thoughts on “Savon de Marseille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>